Vad man ska göra om barnet har en tydlig talang? Hur man kan hjälpa till att utveckla honom utan att beröva ett barndomsbarn?

En känsla av stolta mästare föräldrar före ett barns födelse. Med tillkomsten av barnet får den riktig mat: han talade tidigt, gick tidigt, ler mot alla, med karaktär, smart … vidare – mer. Barnet börjar manifestera vissa förmågor, han betraktar det i sitt sinne, antingen drar perfekt eller sjunger låtar av sin egen komposition, eller mästare som simmar på väg. Föräldrar som kämpar över sina framgångar till vänner och kollegor, de lyssnar på med artighet och fick entusiasm. Eftersom det är känt, allt kommer till frasen som: "Inte för att min, utan helt enkelt lysande". Men när vänner och kollegor har sina egna barn upprepas historien.

Detta är naturligt, och även om de mest kritiska människorna skrattar åt sig själva, fortfarande stolta och glädje och de har verkliga, mänskligt rörande och förståeliga.

Problem börjar när barnet verkligen upptäcks och ovanliga förmågor är verkligen. Omger inte av artighet, men bekräftar allvarligt: ​​”Wunderkind!»Ytterligare råd: Visa specialister, ge till den olympiska reservskolan, till matematiskt, i musikal eller bara i en internatskola för särskilt begåvade barn etc. En av föräldrarna beslutar till nackdel för sin egen karriär för att delta i utbildningen av barnet under ett speciellt program.

Vilka av dessa alternativ att välja är naturligtvis föräldrar, jag kommer bara att dela några överväganden.

Det finns fall som inte är så sällsynta när föräldrar inte verkar märka barnets uppenbara gåva. I sådana familjer blomstrar pedagogiskt tryck: Gör som jag gör, gå mitt sätt, är värdefullt och inte detta. Jag hade en vän, begåvad musiker. Men föräldrarna var övertygade om tekniker. Han tog uppriktigt sin tro på att musik är så, kul, och livet måste ägnas åt orsaken. Dessutom ger fallet en pålitlig bit bröd. Ingenting fruktansvärt hände, han blev en https://www.eliminarlacelulitisencasa.com/11-egenskaper-som-riktiga-man-alskar-hos-en-kvinna/ bra ingenjör, men vi kommer fortfarande ihåg hans underbara musikaliska kompositioner och låtar. Gud vet vilken typ av musiker vi förlorade!

Detsamma, det vill säga det motsatta, situationen i familjen till humaniora föräldrar. Vad sägs om det faktum att sonen vid sex, som John von Neuman, delar sex siffror i hans sinne? Så bra minne. Låt honom lära sig språk och läsa Shakespeare i originalet.

Det finns inga mindre problem som hänför sig till sitt barns begåvning med tillbedjan och passion. Forskare som studerar berättelserna om barnets underbarn i dag är benägna att hävda idag att de flesta av de begåvade barnen och hela hans liv sedan fylls med enastående prestationer, och den version som gåvan som manifesterade i barndomen plötsligt försvinner är myten. Men för det första, även från deras beräkningar är det uppenbart att ödet för cirka två tredjedelar av begåvade barn framgångsrikt läggs till. Om ditt barn faller in i den här tredjedelen kommer besvikelse och blås på stoltheten inte att vara mindre smärtsamt eller till och med katastrofalt. Dessutom är statistik om enastående människor troligtvis oklanderliga (Mozart och Beethoven, Evarist Gaigo och Gauss förblev i historien, och faktumet att deras tidiga begåvning är inte svårt att fixa), men det är knappast möjligt att garantera att uppgifterna om alla var var givet data om alla Vunderkinda. Detta innebär att förhållandet mellan framgångsrika och misslyckade öden kan vara helt annorlunda.

Historien bekräftar att utsikterna för utvecklingen av de tidiga gåvorna är mest verkliga inom matematik och musik. Inom sport eller, säg, i sång finns det redan färre garantier. Ännu färre av dem i målning och ritning. I litteraturen är de praktiskt taget lika med noll (det exceptionella ödet för det lysande och olyckliga Arthur Rimbao bekräftar bara regeln). I livet har jag upprepade gånger träffat ovanligt modiga och ljusa barnkoordinerande. Ingen av dem blev då ens en genomsnittlig författare. Historien talar emellertid också om detta: Varken Pushkin eller blocket var unuserkindarna. I barndomen var båda dödliga och stängda barn. Pushkins geni "sköt" vid 16 år, men detta kallas redan "tidig debut".

Kort sagt, det råder ingen tvekan om att gåvan ska behandlas respektfullt, uppmuntrade honom, hjälpa honom och vara stolt över ett begåvat barn ganska naturligt. Men enligt min mening kan man inte göra en tidig gåva för att inte bara satsa på ditt liv, utan också barnets liv.

About the Author: François Laurent

François Laurent
Au-delà de mes activités professionnelles, ma passion pour les voyages est une force motrice dans ma vie. J'ai exploré plus de 20 pays, des villes animées à la beauté sauvage des jungles, cherchant constamment de nouveaux horizons et expériences. Mon blog est un endroit où vous pouvez venir pour en apprendre davantage sur différentes cultures, découvrir des trésors cachés et vous inspirer à voyager davantage. Je partagerai mes récits, conseils et avis pour vous aider à planifier votre prochain voyage, que ce soit une escapade d'un week-end ou une aventure en sac à dos d'un mois.

Leave A Comment

Go to Top